by

Hygge med familien: 3 bud på, hvad I kan lave

Familiehygge er for mange en betydningsfuld del af hverdagen – og man skal huske ikke at tage den for givet, for der kommer en dag, hvor børnene bliver store og enten flytter hjemmefra eller ikke gider deltage. Derfor skal du huske at nyde øjeblikkene, mens du kan. Derfor har vi her samlet tre bud på, hvad I kan lave som familiehygge.

Find et længerevarende projekt til hjemmet

Det er nemt at se en film en lørdag aften, men det udvikler ikke nogle særlige kompetencer eller bånd som familie. Hvis du eksempelvis vælger at lave et møbel til hjemmet, som hele familien er med til at designe, kan I sammen udrette noget og samtidig udvikle nogle kompetencer, der kan bruges senere i livet. Det kan eventuelt personliggøres med epoxy til bord, hvis det er et spisebord, I vælger at lave.

Saml urter i skoven

Madlavning er også noget, som hele familien kan samles om, hvor der udvikles kompetencer til resten af livet. Der findes et væld af gode urter og ting, man kan spise, i skoven, og de små børn vil elske at gå rundt og samle ind. Det er ren skattejagt for dem.

Øv instrumenter sammen

Ikke alle familier er lige musikalske, men hvis I har det i jer, så kan det være en fantastisk oplevelse at lave et familieband. Måske datteren synger helt fantastisk, måske sønnen er sublim på en guitar. Alle kan et eller andet, og det er blot at finde ud af, hvordan jeres familie harmonerer, når der skal spilles musik hjemme i stuen.