by

Sund og behagelig søvn med bløde kapok dyner

Leder du efter en madras, på hvilken dit barn kan sove trygt og lunt i uden at blive udsat for skadelige kemikalier eller allergener? Så skulle du prøve en madras med fyld af kapok.

Hvad er kapok?

Kapok er bløde, lette og porøse fibre, som stammer fra kapok træet. Kapok træet gror fortrinsvis i tropiske egne i Java, Thailand og Central Amerika, og her høstes de hårlignende fibre, som også kendes under navnene silke bomuld eller Java bomuld. Kapok fibre kan dog ikke på samme måde som bomuld spindes til garn – dertil er de for glatte og sprøde. Kapok fibre er karakteriseret ved deres lette vægt (kapok er cirka otte gange lettere end bomuld), deres vand afvisende egenskaber og flyde egenskaber (kapok har tidligere været brugt som fyld i redningsveste), samt dens ikke klumpende struktur. Især den sidste faktor er afgørende for kapoks egnethed som fyld i puder og dyner – kapok vender hurtigt tilbage til sin oprindelige, luftige form efter vask.

Dertil kommer kapoks hypo allergene egenskaber, som begrundes i, at støvmider samt bakterier og svampe har utroligt dårlige livsvilkår i kapok. Kapok opsamler nemlig ikke fugt – dertil er fibrene for porøse og luftige i deres struktur. Samtidig er kapok temperatur regulerende, hvilket gør materialet ekstremt velegnet som fyld i dyner og madrasser til babyer, som ikke selv kan regulere deres krops temperatur. Og endelig er kapok et 100% naturligt og nedbrydeligt materiale, hvilket gør kapok til et ubetinget mere miljøvenligt fyld i dyner, puder eller madrasser end for eksempel det syntetiske materiale polyester.

Find økologiske kapok dyner online hos babynature.dk

Er du på udkig efter en allergivenlig og miljørigtig kapok dyne til dit barn, kan du med fordel tage et kig på babynature.dk. Babynature er storleverandør af økologisk tøj, sengetøj og legetøj til børn og babyer i Danmark, og her finder du blandt andet kapok dyner fra den anerkendte producent N-Sleep.