by

Sådan virker en varmepose smertelindrende

Varmeposer har længe været et populært valg for fysioterapeuter og smertelindringseksperter, når det gælder anbefalinger af smertehåndteringstiltag til deres patienter. Èn af hovedgrundene tager udgangspunkt i, at det i høj grad er en godt alternativ til piller som ibuprofen og paracetamol, der kan give maveproblemer i for store mængder. Med udvortes behandling af smerter sikrer man samtidig, at man kan få en hurtig smertelindring og ikke skal vente på pillernes sommetider forsinkede virkning.

En varmepose virker ved at øge blodgennemstrømningen, når temperaturerne i hudens overflade stiger. Uanset om du vælger at benytte varmeposen til at give området varme eller kulde, vil dine nerver blive påvirket i en grad, der skaber ultimativ smertelndring. Dyrker du sport kan varmeposer hertil sikre en større fleksibilitet i det opvarmede væv og muskelområde, så du er klar til at træne. En OXD creme kan i denne sammenhæng ligeledes virke opvarmende. Som udgangspunkt er det dog hovedmålet med en varmepose at reducere smerter.

Sådan bruger du en varmepose mod smerter

Første trin i varmebehandlingen er at opvarme varmeposen. Det gør du ved at placere den i varmt vand i 4-5 minutter. Alternativt kan varmeposen opvarmes i en mikrobølgeovn i et minuts tid på normal varme. Herefter pakkes posen ind i et håndklæde for at beskytte huden. Du er nu klar til at placere varmeposen på det område, der gør ondt. Her er det især spændte muskler, stive led og myoseramte områder, der er oplagte at behandle med varmeposen.

For sportsudøvere er den unikke varmebehandling også oplagt ved overbelastede muskler. Hertil kan varmeposen også anvendes på gigtramte led eller kropsområder, hvor mobiliteten er begrænset. Mulighederne er med andre ord mange, og for langt de fleste er det især lænden og rygområdet, der har godt af varmebehandlingen, da disse områder oftest er nedkølede på grund af en dårlig blodcirkulation. Det er også grunden til, at det netop er ryggen, vi får smerter i. Derfor er det ekstra brugbart at have en varmepose til rådighed, når ryggen klager.