by

Når der skal skåles i glas

Har du nogensinde siddet til et lidt finere selskab og undret dig over, hvorfor der stod så mange glas ved din plads?

Måske løb det ligefrem koldt ned ad ryggen på dig ved tanken om, at du eventuelt kunne komme til at vælge forkert, når drikkevarerne gik på omkring, eller du bliev budt noget at drikke, hvor du selv skulle hælde op – og så kan vi også begynde på etikken omkring, hvordan man “korrekt” holder på de forskellige glas, og hvad man bestemt ikke gør som god pli ved et middagsbord.

Den oplevelse er du heldigvis ofte sparet for, når du sidder på café, restaurant, kro eller lignende, da tjenerne godt ved, hvilket glas, de skal give dig, når du har foretaget din bestilling af drikkevarer.

Det handler nemlig ofte også om, hvordan glassets indhold får lov til at ånde og åbenbare sig for dig, når du indtager det flydende indhold, så det ligeledes bliver en oplevelse for både lugtesansen som smagssansen, når du får noget at drikke.

Hvis du besøger et udskænkningssted med værdighed, kunne de jo aldrig finde på at servere rødvin i et hvidvinsglas, og man ved også godt sådan et sted, at whiskyen ikke begår sig vel i et cognac-glas.

Så selvom du måske sjældent får lov til at kigge ud i køkkenet eller besøge gemakkerne, hvor personalet gemmer de mange glas, kan du være sikker på, at besætningen med glas er omfangsrig, hvis drikkevarerne er lige så store i udvalg.

Hvor kan spise- eller drikkestedet så have skaffet alle de glas fra?

De kan med stor sandsynlighed have foretaget deres køb af mange genstande ad gangen hos firmaet Brønnum, der har et velassorteret sortiment af mange slags forskellige glas til mange drikkeformål, da de nemlig ved, at hvis man gerne vil tages seriøst som udskænkningssted, så har man rigeligt med de forskellige glas, så man aldrig skal drikke af flasken som kunde.