by

Lær hvordan din krop kan hele sig selv

Kroppen kan være vores bedste og værste ven. Når man oplever smerter, resulterer det oftest i, at man har nedsat bevægelighed, at hverdagsgøremål bliver uoverkommelige og ved alvorlige smerter frygter man, hvor længe man skal leve med det.

Er du en af dem, der har fået konstateret en diskusprolaps som årsagen til dine smerter? En diskusprolaps er en tilstand, hvor diskusens midte flyder ud. Det er en utroligt smertefuld tilstand, og nyere forskning i smertebehandling har undersøgt mulighederne for anderledes behandling end operation.

Ved en akut diskusprolaps har man tidligere forventet, at det var en kompression af selve nerven. Man er dog senere blevet opmærksom på, at ved en akut diskusprolaps er den primære skyld, at der er forekommet en inflammation.

Fordi diskusprolaps er en seriøs smertetilstand, har mange forventet, at en diskusprolaps ikke kan hele sig selv. Sandheden er dog, at kroppen er fantastisk til at hele sig selv, hvorfor du kan modtage smertelindring ved prolaps.

Den mest effektive vej til smertelindring

Den mest effektive og mindst risikofyldte vej til smertelindring ved prolaps er træning. Det er den bedste behandling til at hjælpe processen på vej, så du en dag kan opleve smertefri bevægelse igen.

Denne behandling baserer sig på, at vævsforandringer som diskusprolaps, slidgigt og lignende også findes hos mennesker uden smerter – og derfor er der håb for, at du også kan leve et liv uden smerter.

Samtidigt fokuserer den nye smerteforskning på, at der findes andre faktorer til smerter end de biomekaniske. Selv hvis du allerede er blevet opereret er det uhyre vigtigt, at du bliver en genoptræningsplan.

Behandlingen bliver skræddersyet til dig, dine behov og dit niveau og øges gradvist. Undersøg dine muligheder for genoptræning eller basistræning allerede i dag.