by

Inviter fremtiden indenfor med en industrirobot

Den er aldrig syg. Den holder ingen pauser. Den kan arbejde alle døgnets timer, og den er kommet for at blive. Industrirobotten. Du har sikkert hørt om den til et middagsselskab eller til et møde på arbejdspladsen. Men hvad er en industrirobot i grunden?

En industrirobot bruges, som navnet antyder, i industriel produktion til alt det kedelige, ensformige og rutineprægede arbejde. En industrirobot er udstyret med fleksible led samt avancerede sensorer og styresystemer. For eksempel bruges den i produktionen af møbler. Her udnyttes dens egenskaber til limning af møblerne, svejsning og emballering for blot at nævne nogle få eksempler.

En af de største fordele ved en industrirobot er dens nøjagtighed, hurtighed og dens ufejlbarlige evne til at kunne gentage en arbejdsopgave et uendeligt antal gange uden fejl. Industrirobotten har sin daglige gang i stort set alle brancher. Uanset hvilke udfordringer robotten mon måtte komme ud for, så kan den tilpasse sig alle produktionslinjer. Sikkert og præcist vil industrirobotten kunne udføre sit arbejde side om side med menneskelige kolleger.

Eksempler på robotter:

UR3-robotten:

Den vejer kun 11 kg, men på trods af sin spæde størrelse, er den stadigvæk i stand til at løfte tre kilo. Den har 360 graders rotation og kan bruges, hvor det skulle være i fremstillingssektorerne lige fra medicinsk udstyr til elektroniske komponenter.

UR5-robotten:

Industrirobottens kamæleon. Den kan passe ind på alle produktionssteder og fungerer perfekt uanset arbejdsopgave. Robotten er let at programmere og kan derfor nemt tilpasses kundens behov. Med dens 18,4 kilo er det en lidt tungere udgave, men den har derfor også en løfteevne på gode 5 kilo.

UR10-robotten:

Spark døren ind til fremtiden med UR-robottens storebror. Kort sagt er det en mere avanceret og større udgave af UR5-robotten, som også har en meget nem programmering og en yderst hurtig opsætning, så det både er nemt og hurtigt at komme i gang med en industrirobotløsning.

Pålidelige robotter

Fællesnævneren for industrirobotterne er, at de er pålidelige, sikre og nemme at installere. En af de største fordele ved robotten er, at den har en af de hurtigste betalingstider i branchen. Hvis det ikke skulle være nok, så kan virksomheder med industrirobotter i folden producere produkter til en pris, der kan hamle op med priserne med lande, som har billigere arbejdskraft.

Industrirobotterne er med til at sikre en øget produktivitet og en mere ensartet kvalitet af produkterne ved ekstra krævende opgaver. Robotterne giver også en væsentlig forbedring af arbejdsmiljøet ved at lade robotterne klare de ensformige, nedslidende og farlige arbejdsopgaver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *