by

Hvilken traktor er bedst?

Massey Ferguson, John Deere, New Holland og så videre…

Navnene på de forskellige traktormodeller varierer i lige så høj grad, som der er divergerende meninger om, hvilke af disse modeller der er bedst.

Nogle personer sværger til én bestemt traktormodel uanset formålet og årsagen på samme linje, som fodboldfans har ét favorithold, de altid holder med.

Så er der også de mennesker, der mener, at nogle traktormodeller passer til forskellige typer af opgaver, og at man skal skifte mellem disse på baggrund af, hvilken opgave man kaster sig over.

Sidstnævnte indstilling er nok den smarteste at have, for det burde gerne altid handle om, at man vælger den rette traktormodel efter, hvilken opgave man giver sig i kast med.

Og så er vi slet ikke engang begyndt på at snakke om de forskellige typer af traktorer, der findes, for én ting er jo producenterne bag og den værdi, der ligger i at skabe et brand til traktorer, noget andet er typen af traktoren under disse modellers faner.

Hvis man aldrig er i nærheden af landbrug og højst har set traktorer, når man var på ekskursion med skolen eller under familieudflugter, så vil man måske forundres over, at der kan være så stor debat forbundet med at finde frem til de rette traktorer.

For de ‘beskidte’ landmænd med møg op og ned ad deres overalls er vel ligeglade med traktorernes mærker og modeller, så længe de bare kan køre, tænker du måske.

Men der tager du så sandelig fejl. 

De fleste mennesker, også dem med begrænset kendskab til traktorer, forbinder formentlig blot brugen af traktorer med, når der skal høstes på markerne, og høsten fra majetærskerne skal smides op i en vogn, der er trukket af en traktor.

Det er nok også standforestillingen omkring brugen af en traktor, men traktorer bliver benyttet til så meget mere, og der handler det netop om at bruge den med den rette ydeevne, styrke og formåenhed.

Du ville jo heller ikke bruge kondisko til bjergbestigning, vel?

Traktorer kan også i sig selv bruges til transport ved for eksempel træk af studentervogne eller bare generelt til transport.

Nogle traktorer skal bruges på underlag af både jord og asfalt uden at ødelægge sidstnævnte.

Andre traktorer bliver brugt til traktortræk, hvor der virkelig er fokus på ydeevnen, og der går direkte konkurrence i at have den bedste traktor.

Der findes endnu flere opgaver, som traktorerne skal passe til, så du kan nok se, at det altid handler om at finde den rette model og type af traktor til at tage sig af den givne opgave.