by

Husk rotorblink – her bruges de blandt andet

Rotorblink er en lampe, der blinker, mens den roterer. Således sikres det, at lyset kan ses fra alle sider, uanset hvor man kommer fra. Rotorblink anvendes til en række køretøjer, men altså ikke til den almindelig mand eller kvinde i personbil. Læs mere om, hvad man bruger rotorblink til i denne artikel.

Hvorfor bruger man rotorblink?

Man bruger lys til at signalere mange ting i trafikken, og derfor er det også ganske naturligt, at man bruger rotorblink for at markere forskellige ting (det kommer vi ind på). Rotorblink skaber et blikfang, der ikke ville være muligt med et skilt, hvilket også er en fordel ved lampen.

Rotorblink på skraldevognen

Rotorblink bruges f.eks. af skraldevogne, der markerer, at de er i gang med et arbejde, der gør, de spærrer noget af vejen. Skraldevognen udfører en vigtig samfundstjeneste, og den skal naturligvis have lov til at være der, selvom det kan larme i hjemmet og være forstyrrende i trafikken. Så er det ganske fint, at den markerer, den er der. Er det mørkt, og holder skraldevognen på en mørk vej, er det naturligvis også en fordel, at man markerer med lys. Danmark er trods alt et land, hvor vi kan have mange mørke morgener.

Gyllevogne og andre vedhæng

Rotorblink anvendes lige ledes i landbruget, hvor man blandt andet kan finde dem på gylletanke eller andre former for vedhæng. Har du oplevet at køre bag en traktor på landevejen, har du måske også spottet et rotorblink. Dette er for at markere, at man kører langsomt. Rotorblink er altså på forskellige måder med til at signalere en form for påvirkning af trafikken. Rotorblink kan også bruges i forbindelse med vejarbejde eller i det hele taget situationer, hvor man forstyrrer det naturlig flow i trafikken.