by

Har du husket vinterdæk – Hvornår skifter man til vinterdæk i Danmark?

Mange glemmer ofte at få skiftet til vinterdæk og kommer først i tanke om det når sneen er faldet. I Danmark er der ingen lovkrav og regler for hvornår du skal skifte til vinterdæk, FDM anbefaler at dæk skal kunne klare vinterføre på is- og sneglatte veje og at vinterdækkene er lovlige i forhold til dybden af slidbanemønsteret. Når temperaturen på vejbanen er på max 7 grader anbefales det at vinterdæk monteres.

En rigtig god huskeregel er at skifte til vinterdæk omkring efterårsferien – når havemøblerne slæbes ind skal vinterdækkene frem og modsat når havemøblerne findes frem, skal vinterdækkene så af igen. Ofte siger man at dækkene skal af igen omkring påske.

Hvorfor skal man skifte til vinterdæk?

Det er sikrere at vælge vinterdæk frem for helårsdæk, da det danske vejr er så skiftende. Det ene øjeblik har vi flot efterårsvejr og det næste øjeblik har vi isglatte veje. Mange vælger at skifte til vinterdæk fordi de bremser meget bedre end helårsdæk. De almindelige dæk bruger op til to gange længere bremselængde end vinterdæk.

Så ved at bruge vinterdæk nedsættes risikoen for at køre galt på de danske veje. Selvom vi ikke har regler i Danmark, er det en god idé at tjekke regler for andre lande, hvis du skal til udlandet. Hvert land har forskelligt vejrforhold og sine egne regler for vinterdæk og pigdæk.

snekæde

Nem levering af dæk til de bedste priser

Når du kender din bils dækstørrelse, profil og diameter kan du nemt finde dine nye vinterdæk her. Hvis du er i tvivl om hvilke vinterdæk, du skal vælge og har brug for råd og vejledning om hvilke vinterdæk der vil passe bedst til dine behov, så er du meget velkommen til at kontakte Support Teamet på Tlf.: 45 69 15 73 16

Mangler du nye fælge Montering af nye dæk på nye eller gamle fælge incl. Afbalancering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *