by

Forbered dig godt til kajaksport

Der findes mange forskellige former for kajaksport, hvor vi med to hurtige eksempler kan nævne den klassiske, hvor man er en eller flere i en kajak, der dyster mod andre om at tilbagelægge en distance hurtigst muligt.

Dette kan gøres over kortere og længere afstande og endda op til flere sømil, hvor udfordringen kan strække sig over flere timer eller dage.

Dog er der også den mere ‘farlige’ sportsgren, hvor det gælder om med vilje at dreje kajakken 180 grader rundt, så man vender med bunden i vejret og så se, hvem der kan holde den position i længst tid.

Hvis man er nybegynder udi at bruge kajak til sportsgrene, så er det ikke sidstnævnte, man skal give sig i kast med som noget af det første, da det kræver erfaring og teknik at kunne vende rundt perfekt.

Er du ligefrem novice i disciplinen at prøve kræfter med kajaksport, så vil vi da gerne gennemgå lidt af det udstyr, det er nødvendigt at anskaffe sig i den forbindelse, og så kan man altid opgradere dette udstyr.

Du skal selvfølgelig have en kajak, der passer til dig, i en begyndermodel, og så skal du huske nogle gode og solide pagajer, så du kan komme omkring, og apropos at komme omkring, så er det også nødvendigt med en kajakvogn, så du kan nå til dit udgangspunkt med at ro i vandet.

Men en ting er udstyret, noget andet er at lære at bruge kajakken korrekt med henblik på at dyrke sport med den.

Du skal helst øve dig sammen med nogle andre til at blive god og helst under opsigt af en eller flere, der har forstand på kajaksport.

Husk i samme ombæring at have redningsvest på og generelt varmt tøj, så du kan klare dig, hvis der skulle opstå en uheldig situation.

Er du ude på en længere tur, så er det også praktisk at huske at pakke noget proviant.