by

Droner i mange flyvende anordninger

Dronerne kommer!

Sådan kunne man indlede en overskrift i flere aviser for blot et par år siden, da det virkede til, at der var kommet en hel invasion af droner fra det ydre rum, for de blev pludselig omtalt alle vegne, og alle mennesker skulle eje en eller flere i forskellige størrelsesordninger, til forskellige formål og diverse ydeevner.

Dog kom de ikke fra rummet, men var menneskeskabt.

Det medførte selvsagt – både på landsplan og verden over – at der kom nationale og regionale regler for, hvordan man måtte bruge disse droner, der er at betragte som en hobby-maskine, der minder om en helikopters teknik, men som er meget lettere at styre, kan flyve lange distancer i højden og længden og kan kontrolleres via et joystick.

Reglerne medførte – da det blev nemt at kunne flyve over til naboen eller arealer, hvor der var adgang forbudt – at man skulle have dronebeviser til at benytte dem herhjemme i Danmark, og generelt er det en god idé at sætte sig ind i et lands specifikke drone-regler, hvis man agter at flyve med sin flyvende ven i udlandet.

Men dronerne bliver dog ikke udfaset i samfundene verden over, hvis vi skal spå om udviklingen, for droner kan bruges til både at monitorere, overvåge, filme og mange flere opgaver, som man ved lethed kan tillære sig.

Selv filmverdenen har fået øjnene op for, at man kan bruge droner til at filme store overflyvende sekvenser, som man tidligere skulle bruge stort udstyr til, der krævede mange penge og tid at få gennemført.

Hvis man selv agter at købe en drone, så skal man vare varsom og vælge en i en mindre kategori, hvis man aldrig har fløjet med sådan en før, så man får en føling med, hvordan man behersker sådan en maskine.

Senere kan man så vælge at opgradere ens drone og ende med at få sig en hel eskadrille af droner.