by

Bliv en (endnu) bedre kok med molekylær gastronomi

Elsker du god mad?

Du elsker at lave mad derhjemme, og du elsker at spise lækker mad på gode restauranter?

Så vil du garanteret også gerne lære at skabe de små madmirakler, som du kan nyde på nogle af de mange madtempler i Danmark. Vi er så heldige, at Danmark er godt med på det gastronomiske verdenskort med mange spændende michelinrestauranter. På mange af disse toprestauranter kan du opleve retter lavet med udgangspunkt i molekylær gastronomi.

Hvad går molekylær gastronomi egentlig ud på?

Molekylær gastronomi går egentlig ud på, at du bringer fysikken og kemiens love ind i dit køkken. Når du arbejder med maden, tager du i endnu højere grad højde for, hvilke processer der foregår under tilberedningen af råvarerne, og hvordan råvarerne reagerer på mange forskellige påvirkninger og i samspil med andre råvarer.

Desuden involverer du helt nye ingredienser, som du sikkert ikke har benyttet før. I stedet for kun smør og salt anvender du nu også ingredienser som maltodextrin og lecithin. 

Hvor finder du disse spændende produkter?   

For dig som gerne vil lære at trylle med gastronomien derhjemme, så er det helt oplagt at besøge hjemmesiden Gastrokemi.dk. På denne interessante side og webshop finder du alt, hvad du behøver til at eksperimentere derhjemme og pludselig stå med en ret, som minder om noget du kan smage på Danmarks eneste 3-stjernede michelinrestaurant Geranium i København.

Du kan lægge ud med en startpakke og så efterhånden bygge på med flere ingredienser og mere udstyr, efterhånden som du bliver endnu mere dygtig. Eller du kan gå all in og bestille det hele med det samme.

Glæd dig til de lækre retter.