by

3 tips til at gøre bedre rent i stalden

Har du også store arealer i din stald, som du skal gøre rent, og vil du gerne have gode tips til, hvordan du kommer i mål mere effektivt og med bedre resultater til følge? Rengøring har aldrig været vigtigere end under corona, og derfor kommer vi her med tre bud på, hvordan du får nemmere ved at muge og gøre rent, hvor dine dyr går.

Kaustisk soda

Som en del af din stald rengøring skal du bruge kaustisk soda, som er et ætsende materiale, der blandt andet bruges til at rense rør ved diverse våd foder. Generelt kan du komme langt med desinficerende midler, og særligt i disse tider, hvor det er vigtigt at eliminere spredning af potentiel smitte. Dyr kan jo som bekendt også smitte.

Træpiller

Træpiller, der også populært går under navnet wood pellets, er små piller af træ, som bruges som erstatning for hø i stalden. Hø suger ikke specielt godt sammenlignet med wood pellets, som tager imod urin og væsker meget bedre. Det er et billigt alternativt, som samtidig er nem at muge ud. Derfor kan du nyde godt af træpiller, når du skal muge ud.

Kalksprøjter

Der bliver bare rigtig beskidt i en stald, og der sætter sig mange ting forskellige steder på de store arealer. Derfor kan det være særdeles omfattende at gøre rent i stalden. Med en kalksprøjte kan du rense meget hurtigere og mere effektivt. De kan variere meget i pris, og som altid får du et bedre produkt, hvis du vælgere den dyrere løsning. Held og lykke med rengøringen.